Arama
Arama Sonuçları
İnebolu'da ‘toplu mezar’ bulundu
"İnebolu, Bozkurt ve Abana İlçeleri Yüzey Araştırması Projesi" hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu, "Kastamonu'nun yüzey araştırması çalışmaları çerçevesinde öncelikli olarak inebolu, Bozkurt ve Abana'yı seçtik. Bu bölgeyi seçmemizin sebebi hem Sinop'a yakın olması hem de liman varlığının olması, antik dönemlerde o bölgelerin aktif olması sebebiyle bu bölgeyi seçtik. Dikili mevkiinde adlandırılan bir yer ve yedi tane farklı odalardan oluşan bir mezar kompleksiyle karşılaştık. Kaçak kazı nedeniyle üstündeki toprak tamamıyla kaldırılıyor. Mezarlar tamamen açılmış, iskeletler saçılmış bir vaziyette tespit ettik. Bu bölgenin kültür varlığı kimliği saklı durduğundan dolayı tescilini önerdik. Şu anda burasının tescilli yapıldı. Kurtarma kazısı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Bu kazılar ve etrafındaki yoğun duvar örtüsü ile bu bölge tamamen turizme açılabilecek bir potansiyele sahip olacak” dedi.
Pompeiopolis mozaikleri gün yüzüne çıkacak
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mevlüt Eliüşük, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde daha önce üzeri kapatılan mozaikleri yeniden gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver tarifi
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılıyor ? mücver nasıl yapılır ? sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver malzemeleri ve yapılışı ile birlikte tüm detaylar haberimizde
Renkli Kurabiyeler
Çocuklarınızla birlikte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli kurabiye tarifi. Zencefil, karanfil ve tarçınla hazırlanan bu kurabiye, aromatik bir tada sahiptir. Üzerinde farklı renklerden oluşan şeker hamuru kullanılır.
Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası)
Cennet Çorbası (Mısır Unu Çorbası)
Fırında Soslu Karnabahar yapımı
Fırında Soslu Karnabahar nasıl yapılır ? karnabahar tarifi
Hangi besin kaç kalori ? Meyve, sebze, et, kuruyemiş Kalori hesabı nasıl yapılır ?
Kilo vermek, mevcut kiloyu korumak, vücudun görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için gün içinde tüketilen besinlerin kaç kalori olduğu çok önemlidir. Meyve, sebze, et, kuru yemiş vs gibi günlük hayatta en çok tükettiğimiz besinlerde bulunan kalorilerinin sizin için derledik
“Mısır unundan baklava olmaz”
İGM’DE, MESLEK LİSELERİ HAKKINDA HAZIRLANAN KOMİSYON RAPORUNUN GÖRÜŞÜLMESİ ÜZERİNE SÖZ ALAN İGM ÜYESİ ABDULLAH UÇAR; “Mısır unundan baklava olmaz”